Stephan Verwegen

Instructeur TSH (Team Surveillancehonden) Rotterdam

Er wordt nog veel getraind op basis van straf en veel minder op basis van belonen.

Stephan Verwegen is zijn carrière begonnen bij de Nationale Politie en kwam er al snel achter dat het werken met honden hem enorm aantrok. De politie staat voor een nieuw tijdperk als het gaat om het trainen van aangekochte honden. Deze honden zijn namelijk veelal getraind op basis van straf en veel minder op basis van belonen. Daarnaast is er nog niet genoeg kennis over het positief trainen van honden bij hondengeleiders en instructeurs.

Bumper

Stephan heeft een lans gebroken en een pup van 8 weken zelf opgeleid tot politiehond. Dit doet hij puur op basis van positieve bekrachtiging, wat aansluit bij de filosofie van de Dierentrainers Academie. Gewenst gedrag belonen in plaats van ongewenst gedrag bestraffen.

Bumper is de meest bekende politiehond van Nederland geworden. Hij heeft zelfs een eigen YouTube kanaal, er is een boek over hem en Stephan geschreven en samen zijn ze een veel gevraagde combinatie op radio en TV. Regelmatig worden ze ingezet om mensen kennis te laten maken met de politie in al haar facetten en Bumper is een graag geziene gast bij kinderen.

Stephan en Bumper dragen de Dierentrainers Academie een warm hart toe en zijn al jaren bevriend met elkaar. Kennis over positief trainen en stress verminderen bij honden wordt met regelmaat gedeeld om het dierenwelzijn bij politiehonden op een hoger niveau te krijgen.

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.