Sharon van Wijngaarden

Kynologisch Instructeur

Ik heb als doel om dierenwelzijn te optimaliseren.

Na mijn afstuderen van de Willem de Kooning Academie in 2012 wist ik het zeker: ‘ik wil een hondenleven’. Vanuit vele bijbaantjes ben ik startkapitaal bij elkaar gaan sparen en een eigen hondenuitlaatservice begonnen. Vanaf het begin is het doel geweest om uiteindelijk een eigen gedragskliniek voor honden te hebben, waarbij diverse andere disciplines en specialisten aangesloten zijn én samenwerken. Want samenwerking zou wat mij betreft de norm moeten zijn. Overal, maar zéker binnen dierenland.

Met de komst van een nieuw pand gaat dit in 2021 gerealiseerd worden. Medio maart 2021 opent Villa Hondenkaravaan: één locatie waar meerdere disciplines uit hondenland samen komen. Met elkaar hebben wij als doel om dierenwelzijn te optimaliseren. Naast het werken met mens en hond vind ik het namelijk het leukst om verbindingen te leggen en processen op te starten die als eenling niet gelukt zouden zijn. Naast trainer en gedragstherapeut in opleiding ben ik dan ook coach voor startende hondenemers.

Mijn opleidingen heb ik gehaald bij diverse instituten: Dierenbescherming, Martin Gaus Academie, Dogvision en Tellington TTouch. Naast mijn werk voor De Hondenkaravaan ben ik zo af en toe actief als hondenbegeleider en tester voor Stichting Contacthond.

Samen met mijn compagnon Simone Smit run ik Villa Hondenkaravaan v.o.f. met veel plezier. Alle aspecten die ik belangrijk vind komen in mijn werk voorbij. Van het samen vieren dat er een succes is behaald tot met elkaar balen wanneer het even niet gaat. Om vervolgens de schouders er onder te zetten en te kijken naar wat wél kan. Mijn doel is niet om het leven van ons mensen makkelijker te maken maar dat van de hond. In goede harmonie met elkaar natuurlijk, want mens en dier zijn samen een. Een band tussen beide is onbeschrijfelijk mooi en haast niet in woorden uit te leggen. Dat voel je of dat voel je niet.

Hoewel bijna al mijn tijd gaat naar het bedrijf (want hobby en werk zijn bij mij één), vind ik af en toe nog tijd om te werken aan mijn fotografie. Via www.sharonvw.com verkoop ik artposters en exposeer ik zo nu en dan. Heel af en toe is er nog tijd voor werk in opdracht.

Al met al heb ik een heel gelukkig werkzaamleven!

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.