Ineke Bos

Stagecoördinator, Kwaliteitsadviseur en Kynologisch deskundige

De nieuwste ontwikkelingen zoals wetenschappelijke literatuur is een onmisbare aanvulling voor de opleiding.

Eigenaar Toinny Lukken van Dierentrainers Academie heeft mij gevraagd ondersteuning te bieden bij het up-to-date houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van o.a. wetenschappelijke literatuur. Dit is een onmisbare aanvulling voor de gehele opleiding tot Expert Dierentrainer.

Eigen hondenschool DOGside

Het werken met honden beviel me zo goed dat ik in 2001 mijn eigen hondenschool genaamd DOGside gestart ben. Vanaf 2001 tot heden ben ik kynologisch adviseur bij dierenopvang Maasland in Oss. Ik heb ervaring met verschillende soorten hondenrassen en ben de trotse eigenaar van een kruising uit een asiel (Bodequenjo). Ik verzorg accreditaties van diverse ledengroepen zoals de SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen).

Gedragstherapeut

Ik zit al jaren in het vak en begon mijn carrière in 1992 waar ik 8 jaar gastgezin ben geweest voor Stichting Hulphond. Daar trainde ik voornamelijk signaalhonden voor dove eigenaren vanaf een leeftijd van 8 weken tot en met de plaatsing. In 1997 heb ik bij O&O mijn diploma tot kynologisch instructeur behaald. Daarna ben ik ruim 10 jaar trainster geweest bij een hondenschool. In 2000 slaagde ik voor mijn opleiding tot kynologisch gedragstherapeut bij Dogvision waarna ik werkzaam werd als algemeen medewerkster bij Kynotrain.

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.