Hester Tielrooy

Aardecoach INNature

Ruimte creëren voor het dier en jou zorgt voor een ontspannen en plezierige samenwerking.

Ik ben Aardecoach bij INNature, mijn Aardeschool voor Leven in verbinding. Daarin geef ik individuele cursussen en trajecten en begeleid ik mensen op reis door hun relatie met de natuur. Een belangrijk deel van mijn aanbod is gericht op de relatie mens-dier, we zijn immers allemaal onderdeel van de natuur.

Je herkent het vast wel: dieren voelen vaak aan hoe wij in ons vel zitten. Ben je ongeduldig of voel je je gefrustreerd, dan merk je dat ze daarop reageren met spanning of opvallend gedrag. Minder bekend is dat dieren ook reageren op onze (onbewuste) verwachtingen, gedachten en overtuigingen. Gedachten en gevoelens beïnvloeden dus onze mogelijkheden in de omgang met dieren.

Bovendien wordt je waarneming beïnvloed door je verwachtingen, door het beeld wat je hebt van het dier. Hoe neutraler jij zelf bent, des te meer ruimte er is voor het dier en jou om vanuit ontspanning samen te werken. Dat is plezierig voor jezelf en voor het dier.

Ik leer je graag hoe je op eenvoudige wijze jezelf kunt voorbereiden om zo neutraal mogelijk met het dier te gaan werken. En ik vind het heel fijn om deze kennis en ervaring te delen met de Dierentrainers Academie.

Het is voor mij vanzelfsprekend dat je, met alles wat leeft, kunt communiceren. Als kind wilde ik graag dierenarts worden, maar ik had geen klik met scheikunde, dus mijn universitaire loopbaan nam een andere wending.

Ik studeerde af in de Sociale Wetenschappen met als specialisatie Landbouw, Milieu en Voedselverdeling. Voor mijn afstuderen werkte ik een aantal maanden mee op melkveehouderbedrijven in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Dat was voor mij een diepgaande kennismaking met koeien in alle facetten. Ik vond het heerlijk om tussen de koeien te zijn en word nog steeds heel blij als ik ze tegenkom tijdens mijn wandelingen.

Na het afronden van mijn studie schoolde ik mezelf om in de holistische geneeswijzen en startte ik mijn eigen praktijk waarin ik ruim 15 jaar mensen heb begeleid in hun persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Maar het buiten-zijn, daar waar ik het liefste ben, bleef mij roepen. Ik voelde op een gegeven moment dat ik, wat ik ervaar in het contact met dieren en de natuur, mocht gaan delen met anderen.

Ik heb verschillende cursussen en opleidingen gevolgd om inspiratie op te doen en woorden te vinden bij wat ik intuïtief aanvoel. Denk hierbij aan Intuïtief communiceren met je dier, de IVN natuurgidsen opleiding, Diersporen Jaartraining, Spirit of Nature, Bomenjaar training en diverse cursussen waaronder Eco Art Therapy.

Al deze kennis en ervaring als dierentolk, natuurgids en holistisch therapeut komt samen in mijn begeleiding van mens en dier naar meer ontspanning en plezier in het samenzijn.

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.