Esther Bakker

Trainer Schapen en Pony’s

De wereld een stukje mooier en beter maken voor dieren.

Ik ben gastdocent tijdens de praktijkdagen die plaatsvinden op mijn Dierenboerderij in Epe.

Vanuit mijn passie voor dieren wilde ik mij verder verdiepen in diergedrag en leermethodieken en toen kwam de Dierentrainers Academie op mijn pad. Na het volgen van de opleiding tot Assistent Dierentrainer vind ik deze opleiding een absolute verrijking! Juist het werken met verschillende dieren is zo leuk en heel leerzaam. Het mooie is dat ieder dier te trainen is. In boerderijdieren trainen ligt voor mij een nieuwe uitdaging en hier zou ik mij graag in willen verdiepen.

In Toinny heb ik iemand gevonden met dezelfde missie en passie: “De wereld een stukje mooier en beter maken voor dieren”

Dierenboerderij Epe

Ik ben woonachtig in Epe en hier run ik, samen met mijn vriendin, de Dierenboerderij Epe. Momenteel hebben we paarden, schapen, konijnen en kippen en deze zorgen voor een gezonde dag invulling.

Paarden en paardrijden zijn mijn passie, “a way of life” zoals het ook wel genoemd wordt. Als kleuter werd ik op een dikke shetlander gezet en daar is het allemaal mee begonnen. Het gevoel van toen herinner ik mij nog als de dag van gisteren, ik vond het geweldig en was meteen verkocht. En toen ik, als 10-jarig meisje eindelijk op ponyles mocht, was dat een feest! Vele uren werden ‘op stal’ doorgebracht.

Bekwaam paardeninstructeur

Vanaf mijn 16e ben ik, naast school, gaan werken in de paardenwereld. Een mooie en leerzame tijd brak aan. Ik deed o.a. ervaring op bij een stoeterij met Arabische paarden, een menstal, een handelstal en manegebedrijf.

Omstreeks mijn 25e ben ik mij gaan bekwamen als instructeur en tot op heden geef ik met veel plezier en inzet les aan volwassenen en kinderen. Het welzijn van het paard en het samen genieten staan daarbij voorop. Ook adviseer en begeleid ik graag mensen op het gebied van omgang met paard, verzorging, voeding en passend harnachement (het optuigen van het paard *red.)

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.