Elvira Kosasih

Dierentrainer Ouwehands Dierenpark

Ik vind het leuk de studenten inzicht te geven over de verschillende vormen van dier trainen.

Tijdens mijn gastles voor de Dierentrainers Academie neem ik de studenten op een interactieve manier mee door mijn jaren van dieren trainen, voornamelijk voor Ouwehands Dierenpark. Ik heb vanaf het begin altijd ervoor gezorgd dat de trainingen gefilmd werden. Ik deel mijn inzichten en laat de studenten een eigen plan maken met de stappen die zij zouden zetten op zo’n moment voordat ik het beeldmateriaal aan ze laat zien. Op deze manier zijn de studenten actief bezig met nadenken en krijgen ze inzicht over verschillende vormen van dier trainen.

Ouwehands Dierenpark

Ik ben sinds 1998 werkzaam bij Ouwehands Dierenpark, begonnen als roofdierenverzorger, daarna zeeleeuwentrainster, trainingscoördinator afdeling Edutainment, teamleider afdeling Edutainment, specialist zeeleeuwentraining en vaste invalskracht afdeling vogels. Momenteel ben ik medewerker voedselkeuken, aquarium en beheer ik de dienstkleding. Ik ben een sociaal persoon, leergierig, heb oog voor detail en heb een positieve instelling, welke tijdens mijn gastles duidelijk naar voren zullen komen.

Opleidingen

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd: aan het MBO Agrarisch opleidingscentrum Alkmaar als beginnend beroepsbeoefenaar veehouderij, daarna de opleiding paraveterinair aan Aeres MBO Barneveld en van 2012 tot 2015 de opleidingen gedragstherapeut voor papegaaien en trainingsdeskundige voor dieren bij de Tinley Academie.

Vrije tijd

Mijn vrijetijd benut ik graag met mijn gezin, ook wandel ik graag met mijn honden in het bos. Ik  houd van koken en verras daar graag mijn  vrienden mee!

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.