Con Mul

Dierentrainer olifanten Ouwenhands Dierenpark

Het welzijn van de dieren staat hoog in het vaandel bij me wat ik door mijn betrokkenheid en gedrevenheid zo optimaal mogelijk nastreef.

Ik ben dierenverzorger en heb ruim 32 jaar ervaring met het werken met olifanten in de dierentuinwereld.  De laatste 19 jaar voornamelijk in het aansturen van de olifantenafdeling in o.a. Ouwehands Dierenpark en ben doorgegroeid naar een betrokken en professionele teamleider, die veel waarde hecht aan een juiste organisatie in relatie met dieren.

Doordat ik praktisch ingesteld ben, ben ik in staat via een persoonlijke aanpak het dagelijks beleid uit te dragen, zowel op de olifantenafdeling als op de bijbehorende stafafdeling. In een dierentuin is het werken in teamverband heel belangrijk en mede daarom ben ik overtuigd van de kracht van een goed team.

Het welzijn van de dieren staat hoog in het vaandel bij me wat ik door mijn betrokkenheid en gedrevenheid zo optimaal mogelijk nastreef.

Mijn specialiteit ligt vooral in voetverzorging bij olifanten, trainen en adviseren van hun verzorgers en het zelf trainen van de olifanten. Dit alles gebeurt met het Protected Contact managementsysteem. Hierbij zijn de trainer en de olifant niet in hetzelfde verblijf maar kunnen wel contact maken met elkaar via een veilige barrière. De olifant kan hierbij zelf besluiten om tijdens de training te blijven of weg te gaan.

Ik heb jarenlang ervaring opgedaan over olifanten heropvoeden, geboortes begeleiden, medische handelingen zoals het afnemen van bloed, ultrasound onderzoek, etc. Daarnaast ben ik bedreven in olifanten transporten, werken met bullen (stieren), begeleiden van succesvolle introducties, huisvesting en inrichting van verblijven.

Tijdens jullie praktijktraining in Ouwehands Dierenpark gaan we elkaar ontmoeten en zal ik jullie voorstellen aan de olifanten. Daarna laat ik jullie een training zien van heel dichtbij. En geloof me, ze zijn echt heel groot!

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.