Toinny Lukken

Robin Romijn

Toinny Lukken

Robin Romijn

Visie

Marktleider zijn op het gebied van het verbeteren van de (trainings)vaardigheden van dierentrainers om zo het welzijn van dieren onder menselijke zorg te verbeteren en te borgen. 

Doel

De Dierentrainers Academie is een opleidingsinstituut welke tot doel heeft uit te groeien tot de grootste opleider en kenniscentrum op het gebied van het opleiden tot professionele dierentrainers.

Hoe willen we dit bereiken?

Dieren verdienen onze onverdeelde aandacht als het gaat om het bieden van de beste zorg. Door de schat aan kennis en praktische ervaring met jou te delen over hoe je dieren op een positieve manier kunt trainen, willen we bijdragen aan een beter dierenleven in het algemeen. Als inspirators en motivators voor iedere dierenverzorger en/of dierentrainer kunnen we bijvoorbeeld meehelpen in het waarborgen van het voortbestaan van instituten die dieren houden onder menselijke zorg.

Dieren trainen reduceert stress, bevordert natuurlijk gedrag en creëert een algemeen welbehagen. Het zou, net als educatie en conservatie, een vast onderdeel moeten zijn van gedragsmanagement.

Daarnaast door ons partnerschap met Aeres Barneveld.
Beide opleidingsinstituten streven een gezamenlijk doel na: het dierenwelzijn op een hoger niveau zetten door kennisoverdracht.

Missie

Het verhogen van de kwaliteit van leven van dieren onder menselijke zorg door het welzijn te verbeteren. Dit willen we bereiken door kennisoverdracht en deze te delen met elkaar in de ruimste zin van het woord.

Hoe willen we dit bereiken?

Door te focussen op het verbeteren van de vaardigheden van de dierenverzorger door kennisoverdracht, training, educatie en conservatie. 

Als specialist in diergedrag en -training bereiken we deze missie door zoveel mogelijk kennis te delen over dieren, hun welzijn, gedrag en hun training om zo een bijdrage te leveren aan een gezonde relatie tussen mens en dier.

Over ons

Hèt kenniscentrum voor dierentrainers en partner van Aeres Barneveld

Ondertussen is de Dierentrainers Academie uitgegroeid tot een opleidingsinstituut welke tot doel heeft hét kenniscentrum te zijn op het gebied van het opleiden tot professionele, gecertificeerde dierentrainers. Sinds 2018 zijn we partner geworden van Aeres Barneveld. Er is een waardevolle samenwerking ontstaan die in de toekomst alleen maar hechter gaat worden. Beide opleidingsinstituten streven namelijk een gezamenlijk doel na: het dierenwelzijn op een hoger niveau zetten door kennisoverdracht.

Veel contactmomenten en gastdocenten

Sinds 1 januari 2021 zijn de opleidingen in een nieuw jasje gestoken en geven we veelal de theorielessen online. Maar we hebben nog steeds de vele belangrijke contactmomenten waar de Dierentrainers Academie om bekend staat. Denk hierbij aan het Aeres Training Centre Barneveld, een kinder-/zorgboerderij in Heeze, Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek, de Katten Academie in Veenendaal, een hondenschool in Rotterdam en de Dierenboerderij Epe. Overbodig om te zeggen dat we hier met een scala aan diersoorten trainen om het welzijn te verhogen.

Praktijktrainingen

De vele praktijktrainingen naar de meest interessante (diergerelateerde) bedrijven en dan vooral de kijkjes achter de schermen zijn een waardevolle aanvulling. Het gevarieerde aanbod aan gastdocenten, van roofvogeltrainer, dierentuindierentrainer, paardentrainer, dolfijnentrainer en gastlessen van politieagenten bij de SSD, is onmisbaar voor de opleiding.

Mijn stokpaardjes om mensen te trainen een goede dierentrainer te worden zijn al jarenlang mijn eigen gefokte en in de huiskamer opgegroeide kippen. Met hen leer ik aankomende dierentrainers hoe belangrijk het is om op een positieve manier te trainen waarbij timing, geduld, kennis, vertrouwen en respect heel hoog in het vaandel staan. Als je in staat bent een kip te trainen, kun je ieder dier trainen, ja zelfs een mens!

Iedereen is welkom voor een opleiding aan de Dierentrainers Academie

Er is geen voorkennis vereist. Wel is een beetje kennis van de Engelse taal aan te raden. Dus of je nu werkzaam bent in het veld of gewoon geïnteresseerd bent in het gedrag en training van dieren of meer over je eigen huisdier te weten wilt komen, de band met elkaar wilt versterken, het maakt niet uit. Het enige wat we van je vragen is liefde voor dieren en de wil jezelf te ontwikkelen. De modules kun je in je eigen tempo volgen, waarbij je ondersteund wordt door up-to-date studiemateriaal, veelal wetenschappelijk onderbouwd. Na het volgen van een of meerdere modules zal je leven nooit meer hetzelfde zijn!

Wij zijn een klein en enthousiast team van professionals die je gaan verrijken met kennis over en het trainen van dieren. De opleiding wordt beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op. Een droom wordt een passie als je van je hobby je werk kunt maken!

Dierentrainers Academie
Beoordeling studenten

De opleidingen en workshops worden beoordeeld met gemiddeld een 8,7 en daar zijn we enorm trots op.